Prajitura de post cu bulion

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 cana de 250 ml de ulei
  • aceeasi cantitate de zahar (1 cana)
  • 1 cana de 250 ml bulion
  • 1 praf de copt
  • faina cit cuprinde
  • 1 virf de cutit de sare

Mod de preparare

Se pun toate ingredientele de mai sus intr-un vas, se omogenizeaza si apoi se adauga faina putin cite putin, pana se obtine un aluat nu prea consistent. Se imparte aluatul in 2 parti egale. Se ia prima parte, se aseaza pe masa de lucru, se intinde cit e dimensiunea tipsiei, apoi se aseaza peste ea intr-un strat subtire un gem acrisor (de caise etc.) Se intinde si cea de-a doua parte din aluat si se aseaza peste gem. Apoi cu furculita se inteapa din loc in loc si se introduce la cuptor. Se coace cca 40 minute. Se scoate si se taie dupa dimensiunea dorita.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise