Prajitura desteapta

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 8 oua
  • 250 g margarina
  • 225 g faina
  • 2 linguri apa
  • 1 litru lapte 3,5%
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 300 g zahar
  • zahar pudra

Mod de preparare

Margarina se topeste intr-o cratita la foc mic, apoi se lasa la racit.

Se separa ouale iar galbenusurile se pun intr-un castron mare, impreuna cu zaharul, zaharul vanilat si cele 2 linguri de apa; se mixeaza bine.

Se adauga apoi margarina racita si se mixeaza din nou.

Se adauga faina, mixand pana la omogenizarea completa.

Se adauga laptele caldut (nu fierbinte!) si se amesteca incet cu un tel.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si se incorporeaza usor cu telul in compozitia de mai sus.

Se unge cu unt o tava de 38x24x5 cm si se tapeteaza cu faina.

Se toarna compozitia (care trebuie sa fie lichida) in tava si se da la cuptorul preincalzit la 140 g C pentru 1 ora, fara a deschide usa cuptorului in timpul coacerii.

Dupa ce s-a copt, se lasa sa se raceasca in tava, se taie, se pudreaza cu zahar si se poate servi.

Prajitura este foarte buna si dupa ce a stat la frigider.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise