Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei combinat cu crocantetea si aroma delicata a alunelor de padure intr-o prajitura grozav de buna. Un desert decadent si delicios, perfect pentru orice ocazie speciala sau pur si simplu pentru a-ti rasfata familia si prietenii!

Timp pregatire
40 minute
Timp coacere
35 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pentru blatul de bezea cu alune:
  • 9 albusuri
  • 280 g zahar
  • 450 g alune macinate
  • 50 g faina
  • 30 g cacao
  • 150 g unt
  • Pentru crema de ciocolata:
  • 500 g ciocolată min 52% cacao
  • 500 g frișcă naturală min 30% grăsime
  • 500 g mascarpone
  • Glazura:
  • 300 g ciocolata de menaj
  • 100 ml ulei
  • 100 g alune tocate

Mod de preparare

Incalziti cuptorul la 165 grade C (foc mic spre mediu); tapetati cu hartie de copt o forma de 24x37,5 cm. Scoateti ouale din frigider.

Pentru blatul de bezea cu alune, bateti albusurile spuma tare cu un praf de sare (cat luati cu trei degete). Adaugati zaharul in trei transe si bateti bine, ca la bezea, cu mixerul, la viteza mare. Adaugati apoi nuca macinata, faina, cacaua si untul topit. Amestecati usor, cu spatula, fara a exagera cu amestecatul (pana se inglobeaza toate ingredientele).

Compozitia rezultata se rastoarna in tava pregatita, se niveleaza suprafata cu dosul lingurii si se pune la copt pentru cca. 30-35 de minute. Blatul se lasa la racit in forma.

Crema se prepara foarte usor. Incalziti frisca pana ajunge la punctul de fierbere. Adaugati ciocolata bucatele, amestecati pentru omogenizare si lasati-o la racit cateva ore in frigider. Apoi mixati-o pana cand se deschide la culoare, adaugati apoi mascarponele si mai mixati un minut. Crema este gata si o puteti intinde in tava peste blatul racit. Dati prajitura la rece cateva ore, apoi taiati-o cu grija in gorma dorita si glazurati-o cu ciocolata topita impreuna cu uleiul si apoi amestecata cu alunele de padure tocate. Deasupra puteti pune cate o bomboana Ferrero Rocher sau fructe proaspete, asa cum am facut eu.

Daca va plac prajiturile cu ciocolata mai puteti incerca si prajitura Noire, prajitura desteapta cu ciocolata sau prajitura ciocolatoasa. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise