autor:

Rita Ilieș

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Prăjitură deșteaptă cu ciocolată

Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: Rita Ilieș (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2015

Ingrediente
100 g cacao, 150 g făină, 200 g unt topit, 200 g ciocolată neagră sau cu lapte, 250 g zahăr pudră, 1 litru de lapte călduț, 9 ouă, esență de rom, fulgi de migdale pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

32 voturi

Mod de preparare

Câte șanse ai să obții o prăjitură aspectuoasă, cremoasă, ciocolătoasă și mai ales delicioasă fără să pregătești prima dată foi sau blaturi, apoi creme, glazuri și-așa mai departe? :)
Am pregătit de multe ori această prăjitură însă în varianta simplă sau cea cu aromă răcoritoare de citrice. E tare gustoasă, nouă ne place mult și chiar dacă durează vreo oră până se coace, rămâne una din prăjiturile noastre preferate.
Azi v-am adus varianta cu ciocolată și migdale. Este un deliciu garantat!
Pentru început am separat ouăle. Gălbenușurile le-am pus într-un castron mai încăpător deoarece acolo vom încorpora la final toate ingredientele.
Am mixat gălbenușurile cu zahărul până când acestea s-au albit. Am adăugat ciocolata pe care am topit-o pe bain marie, cacaoa, apoi untul.
Am mixat bine compoziția apoi am adăugat alternativ făina și laptele încorporându-le la viteză mică. La final am pus și esența de rom.
Albușurile le-am mixat până când am obținut o spumă tare aceasta încorporând-o ușor, cu ajutorul unui tel, în compoziția cu ciocolată.
Am pus maglavaisul într-o tavă ( 25x35 cm ) tapetată cu hârtie pergament și am copt prăjitura la 150 de grade timp de o oră, în cuptorul preîncălzit.
Ideal ar fi să o lăsați să se răcească apoi s-o țineți la frigider pentru câteva ore. Eu am făcut-o seara și am lăsat-o la rece peste noapte.
Am tăiat-o cu un cuțit cu lama lată și am presărat peste ea fulgi de migdale mărunțiți.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură deșteaptă cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Prajitura desteapta cu ciocolata

Prajitura desteapta cu ciocolata

Punem untul taiat cubulete si ciocolata rupta bucati intr-un vas si le topim la cuptorul cu microunde. Se

4 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Croissant cu ciocolata si caramel

Croissant cu ciocolata si caramel

Pentru aluat, amesteca apa calduta cu zaharul pana cand s-a dizolvat apoi adauga drojdia uscata si

12 voturi    15 comentarii
3h
Spume si creme dulci

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • Reteta testata de 2 utilizatori Ai testat si tu reteta?
  • Adna_Cris

    Adna_Cris (Bucatar sef):

    A iesit super buna! Am sa o mai fac! Multumesc de reteta! Este martisorul meu ptru cei dragi!

  • Ella_Von Heizer

    Ella_Von Heizer (Maestru bucatar):

    Am testat aceasta reteta! Este grozava!

  • 13 comentarii

  • gabi , 30 iunie 2015

    Foarte buna prajitura in aceasta varianta, am facut-o de multe ori in varianta clasica dar cu cioco este abs delicioasa...mmmmm

  • Rita Ilieş , 18 iunie 2015

    Este minunată!

  • Maria Stoicescu , 07 iunie 2015

    In varianta çu ciocolata "nu am facut-o niciodata,abia astept sa o incerc

    • Lily Popa , 01 iunie 2015

      de incercat !

    • Culinary Rainbows , 16 mai 2015

      Cu mare drag! :) La mulți ani!

    • Nagy Maria , 14 mai 2015

      Multumesc,am s-o fac luni de zia sotului.

    • Rita Ilieș

      Rita Ilieș (Chef de cuisine) , 08 mai 2015

      Mulțumesc! E foarte delicioasă. :)

    • Cristina G (Chef de cuisine) , 07 mai 2015

      Cu siguranta am sa o fac...arata delicios.

    • Rita Ilieş , 24 aprilie 2015

      Cu mare drag! Weekend însorit! :)

    • Atena Pop , 23 aprilie 2015

      Multumesc!Minunata!O fac sambata asta.

    • Culinary Rainbows , 30 martie 2015

      :) Mulțumesc, Ella! Mă bucur că v-a plăcut!

    • Ella Von Heizer , 29 martie 2015

      Am incercat si eu reteta! E grozava!

    • Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 29 martie 2015

      Trebuie incercat .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

32 voturi

Ingrediente

  • 100 g cacao
  • 150 g făină
  • 200 g unt topit
  • 200 g ciocolată neagră sau cu lapte
  • 250 g zahăr pudră
  • 1 litru de lapte călduț
  • 9 ouă
  • esență de rom
  • fulgi de migdale pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de Rita Ilieș
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

17 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

8 voturi    7 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

gabi

Foarte buna prajitura in aceasta varianta, am facut-o de multe ori in varianta clasica dar cu cioco este abs delicioasa...mmmmm

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Desert fitness Desert fitness

Se amesteca iaurtul natural cu semintele, apoi se asaza in pahar in straturi cu fructele taiate. Inainte a-l sevi punem desertul in

0 voturi    0 comentarii
15 min
Dulciuri diverse
Spumata de zmeura Spumata de zmeura

Se separă albușurile de gălbenușuri, apoi se iau albușurile și împreună cu praful de sare se bat. Separat se amestecă

2 voturi    2 comentarii
14 min
Dulciuri diverse
Pudding din panettone cu caramel si ciocolata