autor:

CulinaryRainbow

» » , , Dulciuri diverse, Prajituri, Spume si creme dulci

Prăjitură deșteaptă cu ciocolată

Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
    Reteta postata pe: 26 martie 2015

Alte retete din aceeasi categorie
Autor: CulinaryRainbow (Chef de cuisine)   
Reteta postata pe: 26 martie 2015

Ingrediente
100 g cacao, 150 g făină, 200 g unt topit, 200 g ciocolată neagră sau cu lapte, 250 g zahăr pudră, 1 litru de lapte călduț, 9 ouă, esență de rom, fulgi de migdale pentru decor

Dificultate: Medie Timp: 1h 30 min

18 voturi

Mod de preparare

Câte șanse ai să obții o prăjitură aspectuoasă, cremoasă, ciocolătoasă și mai ales delicioasă fără să pregătești prima dată foi sau blaturi, apoi creme, glazuri și-așa mai departe? :)
Am pregătit de multe ori această prăjitură însă în varianta simplă sau cea cu aromă răcoritoare de citrice. E tare gustoasă, nouă ne place mult și chiar dacă durează vreo oră până se coace, rămâne una din prăjiturile noastre preferate.
Azi v-am adus varianta cu ciocolată și migdale. Este un deliciu garantat!
Pentru început am separat ouăle. Gălbenușurile le-am pus într-un castron mai încăpător deoarece acolo vom încorpora la final toate ingredientele.
Am mixat gălbenușurile cu zahărul până când acestea s-au albit. Am adăugat ciocolata pe care am topit-o pe bain marie, cacaoa, apoi untul.
Am mixat bine compoziția apoi am adăugat alternativ făina și laptele încorporându-le la viteză mică. La final am pus și esența de rom.
Albușurile le-am mixat până când am obținut o spumă tare aceasta încorporând-o ușor, cu ajutorul unui tel, în compoziția cu ciocolată.
Am pus maglavaisul într-o tavă ( 25x35 cm ) tapetată cu hârtie pergament și am copt prăjitura la 150 de grade timp de o oră, în cuptorul preîncălzit.
Ideal ar fi să o lăsați să se răcească apoi s-o țineți la frigider pentru câteva ore. Eu am făcut-o seara și am lăsat-o la rece peste noapte.
Am tăiat-o cu un cuțit cu lama lată și am presărat peste ea fulgi de migdale mărunțiți.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Prăjitură deșteaptă cu ciocolată" nu uita sa-i faci un review
Alte retete
din Spume si creme dulci
Prajitura desteapta cu ciocolata

Prajitura desteapta cu ciocolata

Punem untul taiat cubulete si ciocolata rupta bucati intr-un vas si le topim la cuptorul cu microunde. Se

3 voturi    0 comentarii
40 min
Prajituri
Inghetata de castane si rom

Inghetata de castane si rom

1. Se mixeaza piureul de castane cu zaharul.Se adauga romul si se mixeaza pana se obtine o pasta

6 voturi    4 comentarii
10 min
Spume si creme dulci

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 10 %
499.99 lei
449.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

  • 13 comentarii
  • Fara foto

  • Fara foto

    gabi , 30 iunie 2015

    Foarte buna prajitura in aceasta varianta, am facut-o de multe ori in varianta clasica dar cu cioco este abs delicioasa...mmmmm

  • Fara foto

    Rita Ilieş , 18 iunie 2015

    Este minunată!

  • Fara foto

    Maria Stoicescu , 07 iunie 2015

    In varianta çu ciocolata "nu am facut-o niciodata,abia astept sa o incerc

    • Fara foto

      Lily Popa , 01 iunie 2015

      de incercat !

    • Fara foto

      Culinary Rainbows , 16 mai 2015

      Cu mare drag! :) La mulți ani!

    • Fara foto

      Nagy Maria , 14 mai 2015

      Multumesc,am s-o fac luni de zia sotului.

    • CulinaryRainbow

      CulinaryRainbow (Chef de cuisine) , 08 mai 2015

      Mulțumesc! E foarte delicioasă. :)

    • Fara foto

      Cristina G (Chef de cuisine) , 07 mai 2015

      Cu siguranta am sa o fac...arata delicios.

    • Fara foto

      Rita Ilieş , 24 aprilie 2015

      Cu mare drag! Weekend însorit! :)

    • Fara foto

      Atena Pop , 23 aprilie 2015

      Multumesc!Minunata!O fac sambata asta.

    • Fara foto

      Culinary Rainbows , 30 martie 2015

      :) Mulțumesc, Ella! Mă bucur că v-a plăcut!

    • Fara foto

      Ella Von Heizer , 29 martie 2015

      Am incercat si eu reteta! E grozava!

    • Fara foto

      Marieta_Pall (Chef de cuisine) , 29 martie 2015

      Trebuie incercat .

  • Afiseaza mai multe comentarii
Dificultate

Medie

Timp

1h 30 min

18 voturi

Ingrediente

  • 100 g cacao
  • 150 g făină
  • 200 g unt topit
  • 200 g ciocolată neagră sau cu lapte
  • 250 g zahăr pudră
  • 1 litru de lapte călduț
  • 9 ouă
  • esență de rom
  • fulgi de migdale pentru decor

Raporteaza reteta

Retete
de CulinaryRainbow
Shaorma... cu sănătate! :)

Shaorma... cu sănătate! :)

Am așezat lipia pe folie de aluminiu. Am întins crema de brânză, am presărat semințele, apoi

2 voturi    4 comentarii
15 min
Salate cu carne
Ciorbă rădăuțeană

Ciorbă rădăuțeană

Se pun la fiert legumele întregi, pieptul de pui și piperul boabe. Când pieptul s-a fiert, se

10 voturi    6 comentarii
3h
Borsuri si Ciorbe
Ciorbă de crap

Ciorbă de crap

Peștele se fierbe în 5 l de apă cu sare. Când acesta a fiert am scos bucățile de crap pe o

7 voturi    6 comentarii
2h
Borsuri si Ciorbe

gabi

Foarte buna prajitura in aceasta varianta, am facut-o de multe ori in varianta clasica dar cu cioco este abs delicioasa...mmmmm

Adauga reteta
Adauga articol
Retete

din Spume si creme dulci

Budinca de tapioca cu lapte de hrisca Budinca de tapioca cu lapte de hrisca

Se pune tapioca intr-un bol cu apa rece, iar dupa ce s-a umflat, se scurge apa si se rastoarna in vasul cu lapte, pe foc. Se amesteca

0 voturi    0 comentarii
30 min
Budinci
Crema cu lapte de cocos Crema cu lapte de cocos

Pregatesti un caramel auriu din zahar si apa, imparti caramelul in forme mici si misti formele in asa fel, incat sa fie acoperit si

0 voturi    0 comentarii
1h 30 min
Budinci
Glazura alba pentru prajituri