PRAJITURA FINA CU ALBUS

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 14 linguri de zahar
  • 14 linguri de lapte
  • 14 linguri de ulei
  • 17 linguri de faina un praf de copt
  • coaja de lamaie
  • vanilie
  • un borcan de gem.

Mod de preparare

4 galbenuse se freaca spuma cu 14 linguri de zahar se pune laptele apoi uleiul,faina ,coaja de lamaie ,vanilia si praful de copt.Compozitia se pune in tava tapetata si se da la cuptor .Cand e coapta pe jumatate se pune gemul si peste albusele batute spuma cu 6 linguri de zahar.Se mai da tava la cuptor dar se reduce focul sa nu se arda albusele .Se taie cand e rece.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise