Prajitura inteligenta

Timp pregatire
75 minute

Ingrediente

  • 4 oua
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri faina
  • 400 ml lapte
  • 100 gr unt
  • esenta de vanilie
  • 2 linguri apa de trandafiri

Mod de preparare

Am separat galbenusurile de albus si le-am pus in castroane curate si uscate. Untul l-am topit la foc mic,apoi l-am lasat sa se raceasca putin. Am mixat galbenusurile cu zaharul,esenta de vanilie si apa de trandafiri pana cand zaharul s-a topit si galbenusurile si-au dublat volumul, apoi am adaugat untul topit, faina, laptele si am omogenizat toata aceasta compozitie.

Albusurile le-am batut spuma cu un praf de sare,pana cand au devenit lucioase si s-au intarit, apoi am incorporat usor albusul in amestecul de galbenusuri.

Am scos oala multicookerului si am tapetat-o cu ulei si putina faina, am turnat compozitia prajiturii am introdus oala in aparat, am setat BAKE, apoi temperatura 180 grade si COOKING TIME 1 ora…si mi-am vazut linistita de ale mele pana cand casa s-a umplut de un miros imbietor de prajitura aromata si coapta.

Rezultatul final il vedeti in poze, prajitura s-a rumenit frumos pe margini, iar ca si decor am folosit cateva feliute de piersica, pentru a intregi acest tablou apetisant. :)

Reteta pregatita de Dana, @papabundetot.ro cu aparatul Philips Multicooker.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise