- se pun la incalzit laptele si untul pana acesta se topeste si apoi, se lasa la racit
- se separa galbenusurile de albusuri
- galbenusurile se mixeaza cu zaharul pana devin o crema albicioasa, apoi se adauga laptele cu untul topit, restul de lapte, plicurile de zahar vanilat si esenta
- se adauga faina mixand continuu ca sa nu se formeze cocoloase
- separat se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana devin o spuma densa, si apoi se adauga in restul compozitiei amestecand cu o lingura de jos in sus pentru a se pastra consistenta albusurilor
- se toarna in tava tapetata cu hartie de copt sau in vas yena
- se da in cuptorul preincalzit timp de 40 min la 180grade, apoi se da temperatura mai mica si se mai lasa 15-20min
- se serveste rece, simpla sau ornata cu fructe
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise