Prajitura Lintzer

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • *Aluat
  • 3 oua
  • 1 pachet margarina
  • 1 cana zahar
  • esenta rom
  • 1 praf copt
  • faina cat cuprinde(aprox 1 kg)
  • *Umplutura
  • 1 borcan gem
  • optional nuci , alune

Mod de preparare

Pentru aluat se amesteca ouale cu zaharul si margarina pana se omogenizeaza. Se adauga esenta de rom si praful de copt.Faina se adauga treptat pana ajunge la consistenta unui aluat bun de intans cu sucitorul. Se imparte aluatul in 2 si se fac doua foi. Prima foaie se aseaza in tava tapetata cu hartie pentru copt si se da la cuptor aproximativ 20 minute pana cand e coapta cam pe jumatate.Se scoate de la cuptor si se adauga umplutura compusa din gem amestecat cu nuci sau alune dupa preferinta si apoi a doua foaie.

Se da la cuptor pentru a-si intregi procesul de coacere inca 40 de minute. ( in functie de cuptor).

Se taie si se serveste rece.

Pofta buna!

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise