Prajitura olandeza

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1. 300 g faina; 200 g margarina; 150 g zahar; 1 ou; coaja de lamaie (rasa); sare
  • 2. 500 g mere; 75 g zahar; 50 g stafide; zeama de la o lamaie; scortisoara(dupa gust)

Mod de preparare

1.Se amesteca faina cu zaharul.Se adauga margarina taiata in bucati mici, sarea,coaja de lamaie si oul. Se framanta bine.

2.Merele se spala, se curata de coaja si se taie bucati (nu prea mici).Se amesteca cu zaharul, stafidele, sucul de lamaie si scortisoara.

3.Se pune aluatul(1) intr-o tava unsa si se preseaza cu mana pana acopera tava (ca un blat).Deasupra se adauga merele(2).Se pune tava in cuptor la foc potrivit (175 grade) pentru aproximativ 40 minute.(Cuptorul trebuie sa fie incalzit dinainte)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise