Prajitura “Petre Roman” II

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Foile:
  • 12 oua separate, 12 linguri zahar, 12 linguri faina, 1 praf de copt
  • 200 gr zahar pentru caramelizat
  • Crema:
  • 5 galbenusuri, 10 linguri zahar, 3-4 linguri lapte, 3 plicuri de zahar vanilat, 400 gr unt
  • Spuma:
  • 5 albusuri, 250 gr zahar tos
  • Ciocolata rasa pentru ornat

Mod de preparare

(reteta o am de la Marioara H. )

Foile :

Se fac 3 piscote (blaturi) din 4 oua fiecare,

Se caramelizeaza 200 gr de Zahar pe foc si se pune cu lingura stropit pe 2 foi.

Crema:

Se fierb pe baie de aburi, pe foc pina se ingroasa un pic 5 galbenusuri, 10 linguri zahar, 3-4 linguri de lapte. Se Adauga 3 vanilii si se lasa la racit. Se freaca 400 gr,. unt spuma si se amesteca pe rind cu crema de ou fiarta si racita.

Spuma:

5 albusuri se bat cu 250gr. zahar tos, pe abur, (bain-marie) pina se intareste albusul, cam 10 minute(se poate adauga si zahar caramelizat in spuma, adaugat in fir subtire in timp ce se amesteca bine cu mixerul).

Se intinde crema intre foi si deasupra la prajitura se pune spuma de albus. Deasupra se rade ciocolata.

Pofta buna!!

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise