(reteta o am de la Marioara H. )
Foile :
Se fac 3 piscote (blaturi) din 4 oua fiecare,
Se caramelizeaza 200 gr de Zahar pe foc si se pune cu lingura stropit pe 2 foi.
Crema:
Se fierb pe baie de aburi, pe foc pina se ingroasa un pic 5 galbenusuri, 10 linguri zahar, 3-4 linguri de lapte. Se Adauga 3 vanilii si se lasa la racit. Se freaca 400 gr,. unt spuma si se amesteca pe rind cu crema de ou fiarta si racita.
Spuma:
5 albusuri se bat cu 250gr. zahar tos, pe abur, (bain-marie) pina se intareste albusul, cam 10 minute(se poate adauga si zahar caramelizat in spuma, adaugat in fir subtire in timp ce se amesteca bine cu mixerul).
Se intinde crema intre foi si deasupra la prajitura se pune spuma de albus. Deasupra se rade ciocolata.
Pofta buna!!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise