Prajitura pufoasa cu mere si suc de mandarine

Se separa ouale.

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 oua
  • 8 linguri de faina
  • 8 linguri de ulei
  • 6 linguri de zahar
  • 4 mere
  • 3 mandarine
  • 10 ml esenta de vanilie
  • 10 ml esenta de lamaie
  • 10 gr praf de copt
  • 2linguri zeama de lamaie.
  • 1 praf de sare
  • 2 linguri zahar pudra cu aroma de citrice

Mod de preparare

Se separa ouale. Se bat albusurile cu un varf de cutit de sare pana se dubleaza in volum. Se freaca galbenusurile cu zaharul si uleiul pana se obtine o crema densa.

Se incorporeaza incet cate putin din compozitia de galbenusuri in compozitia de albusuri.

Se adauga esentele si faina cernuta in ploaie.

Dupa ce s-a incorporat si faina in aluat se adauga si praful de copt stins in zeama de lamaie.

Se curate merele de coaja, se inlatura cotorul si se taie cubulete. Sepun merele peste aluat, se amesteca bine si se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Se coace la foc mediu in cuptorul preincalzit timp de 30 de minute.

Se storc madarinele. Sucul obtinut de la mandarine se amesteca cu zaharul pudra .

Dupa ce s-a copt prajitura se insiropeaza cu sucul de mandarine , se lasa la racit apoi se taie.

Cheesecake fara coacere cu capsuni. Un desert fin si aromat.

Incearca reteta noastra delicioasa de cheesecake fara coacere cu capșuni, un desert racoritor si ușor de preparat....

Saramura de macrou

Pestii se eviscereaza, dar se lasa cu tot cu cap.

Pasca cu branza, fulgi de cocos si fructe confiate

Pentru inceput ne ocupam de fructe.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise