Prajitura pufoasa de vara cu malai si zmeura si iaurt grecesc

Se mixeaza albusurile cu 200 gr zahar si 6 linguri de apa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 300 gr faina
  • 100 gr malai
  • 400 gr zahar
  • 12 linguri de apa
  • 1 esenta de lamaie
  • 500 gr zmeura
  • 500 gr iaurt grecesc
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 estenata de vanilie
  • Fructe de sezon pentru ornat

Mod de preparare

Se mixeaza albusurile cu 200 gr zahar si 6 linguri de apa.

Se mixeaza galbenusurile cu 200 gr zahar, 6 linguri de apa, esenta de lamaie pana obtinem o pasta.

Incorporam albusurile batute spuma in compozitia de galbenusuri amestecand usor.

Incorporam in compozitie faina si malaiul.

Turnam compozitia int-o tava unsa sau cu hartie pergament.

Asezam deasupra zmeura, jumatate simpla, jumatate tavalita prin zahar pudra.

Se coace in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute la 200’C.

Dupa ce s-a copt, se pudreaza si se lasa la racit.

Se amesteca iaurtul grecesc cu zaharul pudra si esenta de vanilie.

Se taie prajitura dupa forma dorita, se pune un strat de prajitura, un strat de iaurt grecesc, zmeura, apoi repetam si ornam cu zmeura si fructe de sezon.

Se serveste rece. Pofta buna !

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise