Prajitura pufoasa de vara cu malai si zmeura si iaurt grecesc

Se mixeaza albusurile cu 200 gr zahar si 6 linguri de apa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 6 oua
  • 300 gr faina
  • 100 gr malai
  • 400 gr zahar
  • 12 linguri de apa
  • 1 esenta de lamaie
  • 500 gr zmeura
  • 500 gr iaurt grecesc
  • 150 gr zahar pudra
  • 1 estenata de vanilie
  • Fructe de sezon pentru ornat

Mod de preparare

Se mixeaza albusurile cu 200 gr zahar si 6 linguri de apa.

Se mixeaza galbenusurile cu 200 gr zahar, 6 linguri de apa, esenta de lamaie pana obtinem o pasta.

Incorporam albusurile batute spuma in compozitia de galbenusuri amestecand usor.

Incorporam in compozitie faina si malaiul.

Turnam compozitia int-o tava unsa sau cu hartie pergament.

Asezam deasupra zmeura, jumatate simpla, jumatate tavalita prin zahar pudra.

Se coace in cuptorul preincalzit timp de 15-20 de minute la 200’C.

Dupa ce s-a copt, se pudreaza si se lasa la racit.

Se amesteca iaurtul grecesc cu zaharul pudra si esenta de vanilie.

Se taie prajitura dupa forma dorita, se pune un strat de prajitura, un strat de iaurt grecesc, zmeura, apoi repetam si ornam cu zmeura si fructe de sezon.

Se serveste rece. Pofta buna !

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise