Prajitura Televizor

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Blat: 3 oua, 6 linguri zahar, 6 linguri apa, jumatate pliculet praf de copt, 6 linguri faina
  • Foaie cu cacao: 60 g unt, 3 linguri zahar, 2 linguri cacao, 2 oua, 1 lingurita praf de copt, faina cat cuprinde
  • Crema: 500ml lapte, 5 linguri faina, 1/2 pachet unt, 7 linguri zahar, 2 linguri zahar vanilat
  • Glazura: 1 ciocolata cu lapte, 3 linguri lapte

Mod de preparare

Pentru blatul alb:

Se bat 3 albusuri cu 3 linguri apa si 6 linguri zahar, apoi se adauga cele 3 galbenusuri batute cu 3 linguri apa. Se mai pun 6 linguri faina, jumatate pliculet praf de copt si se coace in tava de 30 x 20 cm.

Pentru foaia cu cacao:

Se amesteca ouale cu 3 linguri zahar, 60 g unt, 2 linguri cacao, 1 lingurita praf de copt si faina cat cuprinde. Se framanta bine, se imparte in doua si se coc doua foi pe fundul tavii (aceeasi tava de la blat).

Pentru crema:

Amestecam laptele rece si faina cu un tel, punem intr-un vas pe foc, amestecam pana se ingroasa fara sa se formeze cocoloase si se incorporeaza una cate una lingurile cu zahar, apoi untul taiat cubulete se incorporeaza in crema, amestecand usor.

Glazura:

Se incalzeste laptele, peste care se adauga ciocolata si se amesteca pana se topeste complet.

Pe o planseta punem o foaie cu cacao, deasupra jumatate din crema, acoperim cu blatul alb, restul de crema, apoi cealalta foaie cu cacao peste care glazura se intinde bine, dupa care dam prajitura la rece 4 ore (eu prefer sa o fac seara si peste noapte sa o las la frigider). Se poate servi ornata cu diverse produse dupa bunul plac.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise