Prajitura turnata, cu branza dulce si visine

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 4 oua
  • 500g zahar
  • 175ml ulei
  • 175ml lapte
  • 700g branza dulce de vaci
  • 400g smantana 12%
  • 2 lingurite extract de vanilie
  • 400g faina
  • 2 plicuri praf de copt
  • 500g visine proaspete (fara samburi)
  • 20g unt (pt uns tava)

Mod de preparare

Avem nevoie de patru boluri . In primul bol ,spargem ouale intregi, adaugam zaharul si mixam pana ouale se albesc si isi dubleaza volumul. Mixand in continuare, adaugam in fir uleiul, apoi laptele.

In al doilea bol, amestecam bine branza dulce cu smantana si vanilia.

In al treilea bol amestecam faina cu praful de copt. Al patrulea bol contine visinele spalate si fara samburi.

Pentru a optine coca propriuzisa incepem sa le incorporam astfel:

Adaugam in primul bol (cel cu ouale), amestecul de branza si cu ajutorul unei palete amestecam usor. Adaugam faina, apoi visinele si amestecam usor cu paleta, pana la incorporare.

Aluatul este moale si are consistenta clatitelor americane.

Ungem o tava ne-aderenta cu 20g unt, turnam coca si dam la cuptorul dinainte incalzit, la foc mic, pentru o ora si jumatate.

Cand este gata, deasupra v-a prinde o culoare frumoasa maronie si v-a mirosi minunat in toata casa. Stingem flacara si lasam tava in cuptor, pentru inca o ora cel putin, dar cu usa cuptorului deschisa! Asa vom avea o suprafata neteda, intacta si fara crapaturi.

Cand este complet rece, se portioneaza si se serveste.

Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise