PRAJITURA "VALURILE DUNARII"

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 250 g. de unt,
  • 200 g. de zahăr,
  • 6 ouă,
  • 1 varf de sare,
  • 400 g. de făină,
  • 3 linguri praf de copt,
  • 2 linguri de cacao,
  • 1 lingurita esenta de rom,
  • 2 borcane de vişine fără sâmburi(a 720 ml.),
  • Pentru crema si ornare:
  • 2 plicuri praf de budincă de vanilie,
  • 500 ml de lapte,
  • 2 linguri zahar,
  • 50g. g zahăr pudra,
  • 200g. unt,
  • 125 g de glazura de ciocolata amaruie,
  • 20g.unt topit;

Mod de preparare

1. Se incinge cuptorul la 180*C. Se scurg visinele.

2. Se taie untul in bucati, se pune intr-un castron, se adauga zaharul si sarea si se freaca pana amestecul devine spumos. Se adauga ouale, unul cate unul.

3. Se cerne faina impreuna cu praful de copt, pentru ca aluatul sa fie mai pufos, si se incorporeaza in amestecul de unt.

4. Se intinde 1/2 din cantitatea de aluat intr-o tava unsa in prealabil cu grasime.

5. Se amesteca restul de aluat cu lapte, cacao si esenta de rom si se toarna peste aluatul de culoare deschisa din tava. Peste se aseaza, in mod uniform, visinele.

6. Se coace prajitura cca. 30 minute, apoi se lasa sa se raceasca.

7. Intre timp, se prepara budinca, amestecand-o cu lapte, conform instructiunilor de pe pachet, se adauga 2 linguri zahar si se lasa sa se raceasca.

8. Se bate untul spuma cu zaharul pudra pana se obtine o crema. Se incorporeaza, cu grija, budinca si se toarna peste prajitura.

9. Se prepara glazura conform instructiunilor de pe pachet, apoi se intinde peste prajitura. Se lasa sa se intareasca, apoi se taie.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise