Prajiturele pentru ceai sau cafea

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 300 gr faina
  • 3 oua
  • 2 lingurite praf de copt
  • 100 gr unt topit si racit
  • 150-170 gr lapte condensat
  • esenta de vanilie
  • zahar pudra pentru pudrat

Mod de preparare

Amestecati intr-un bol faina cernuta cu praful de copt. Intr-un alt bol mixati ouale cu esenta de vanilie si laptele condensat. Adaugati apoi untul topit si racit si mixati un minut.

Amestecati lichidele cu solidele, amestecand totul pana la omogenizare completa, cu un tel. Cu ajutorul unei lingure puneti din compozitie in forme de briose, muffinsi, unse cu unt.

Predati tavitele cuptorului incins si lasati la foc molcom 30 minute. Faceti testul cu scobitoarea.

Scoateti din forme si lasati la racit pe un gratar metalic.

Pudrati cu zahar pudra si...consumati cu moderatie sau nu.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise