Prajituri "de piatra"

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 225 g faina alba, cernuta
  • 10 ml praf de copt
  • putina sare
  • 1 lingurita de esente aromate amestecate
  • 100 g unt, taiat in cubulete
  • 100 g zahar
  • 100 g stafide
  • 5 ml lapte
  • 1 ou, batut

Mod de preparare

1. Se preincalzeste cuptorul la marcajul de gaz 6 / 200 grade Celsius.

2. Se pune faina, praful de copt, sarea si esentele aromate intr-un bol si se amesteca cu o lingura de lemn.

3. Se freaca untul cu amestecul pana cand capata aspectul unor firimituri mici, apoi se incorporeaza zaharul si stafidele.

4. Se face o adancitura in centrul amestecului, se rastoarna oul si laptele in adancitura, apoi se amesteca pana cand aluatul este foarte tare.

5. Se asaza amestecul in 10 gramezi mici si rotunde pe o tava de copt unsa cu unt.

6. Se coace timp de 15-20 minute si se lasa prajiturile sa se raceasca inainte de a le manca.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise