PRUNE UMPLUTE

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Aluat:
  • 1 ou,
  • 200ml.lapte,
  • 150-200g.faina,
  • 2 linguri ulei,
  • sare ,
  • ulei pentru prajit;
  • Umplutura:
  • 20 prune cu samburi care se pot scoate usor,
  • 1 ou,
  • 50g.nuca,
  • 1 lingura zahar pudra;
  • zahar pudra si scortisoara pentru ornat;

Mod de preparare

1. Se prepara umplutura: oul se bate bine si se adauga zaharul pudra si nuca macinata.

2. Aluatul se prepara din oul care se amesteca cu laptele, faina, sarea si uleiul. Se obtine un aluat de clatite, dar mai consistent.

3. Prunele se spala, se scot samburii si se umplu cu crema de nuca.

4. Fiecare pruna umpluta se trece prin faina, apoi prin aluat si se prajeste. Se servesc calde, pudrate cu zahar pudra si vanilat si scortisoara.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise