Pui cacciatora

Timp pregatire
50 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 3 linguri ulei masline
  • O ceapa mare tocata marunt
  • 3 usturoi pisati
  • O telina (celery) taiata felii mici
  • 150g pancetta
  • 125g ciuperci felii
  • 4 copanele de pui
  • 4 parti superioare din pui
  • 80ml vin alb sec
  • 400g rosii conserva
  • Un sfert lingurita zahar brun
  • O lingurita organo
  • O lingurita rozmarin
  • O foaie de dafin

Mod de preparare

Incalziti jumatate de ulei intr-o tigaie. Adaugati ceapa, usturoiul si telina si amestecati la foc mic 8 minute pana ceapa devine aurie.

Adaugati pancetta si ciupercile, dati focul mai tare si amestecati pentru 4-5 minute. Puneti intr-un bol totul.

In tigaie adaugati restul de ulei si rumeniti puiul. Asezonati. Luati grasimea din tigaie si puneti vinul, lasati pana se evapora tot lichidul.

Adaugati rosiile, zaharul, oregano, rozmarin, foaia de dafin si 80 ml de apa rece. Fierbeti si cand da in clocot adaugati amestecul pastrat in bol. Acoperiti si lasati 20 de minute. Carnea nu trebuie sa se desfaca de pe os, incercati si daca este frageda si lichidul cremos, inchideti focul. Daca lichidul este prea apos, scoateti carnea si mai lasati pana se incheaga sosul. Apoi adaugati carnea, scoateti dafinul si puneti piper.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise