Pui in sos de lamaie si mirodenii

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • ptr 8 portii
  • 6sferturi cu pulpe de pui
  • 1/2kg de sare groasa de bucatarie
  • piper negru macinat
  • ptr sos
  • 1pahar de suc de lamaie
  • 8 catei de usturoi zdrobiti
  • 2ardei verzi iuti
  • 1/2pahar ulei de masline
  • 1/2pahar frunze de coriandu proaspat
  • sare,piper
  • ptr servit
  • frunze de salata

Mod de preparare

Intai pregatim sosul-curatam ardeii de samburi si nervuri

taiem bucatele mici si adaugam restul ingridentelor si amestecam bine,si lasam la temperatura camerei sa se macereze.

Incalzim cuptorul la 200 de grade-pe o tava punem sarea pe toata suprafata.

Sferturile de pui le piperam putin si le punem pe tava cu sare.Le frigem in cuptor 40 de minute sau pina puiul este rumenit frumos.Scoatem din cuptor si punem pe un platou si acoperim ptr 10 minute.Pe un platou de servire se pun frunze de salata se pun sferturile pe ele si se toarna sosul pe carne.

Iese foarte gustos combinatia de pui fript pe sare si salata cu lamaie.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise