pui in sos de vin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 2 legaturi de patrunjel
  • 2 legaturi de cimbru
  • 2 foi de dafin
  • 12 cepe mici (arpagic)
  • 100 gr. bacon sau keiser
  • 8 copane mari pui
  • 4 aripioare
  • sare
  • piper
  • 50 gr. unt
  • 50 gr. faina
  • 4 linguri de coniac(si 100 de ml. pt. bucatar)
  • 1/2 vin rosu tare ,sec
  • 300 g. ciuperci champignion

Mod de preparare

Patrunjelul si cimbrul se spala si se usuca. Se leaga cu o ata impreuna cu foile de dafin. Se curata cepele, costita afumata se taie bucati doua cepe se taie marunt. Se incing intr-o tigaie mare sau intr-o cratitajoasa cu 50 gr. unt. Se pun sa se caleasca in el costita afumata si cepele intregi (de aceea trebuie sa fie mici) si se lasa 5 minute amestecand pana devin sticloase. Se scot din tigaie cu spumiera si se pun deoparte cu capac.

Se pune din nou grasimea sa se incinga si se prajesc copanele in ea. Se adauga ceapa tocata marunt si praful de faina care se presara deasupra. Se pune coniacul si se lasa sa dea un clocot. Se pune vinul rosu si buchetul de verdeturi legate. Se lasa sa fiarba pe foc mic pana ce copanele se patrund. Se curata ciupercile, se trec prin jet de apa rece, apoi se zvanta, sa fie uscate complet. Se taie in doua sau patru, in functie de marime, si se calesc in restul de unt. Se sareaza, se pipereaza. Se scot copanele din sos, care se trece printr-o sita si se pune inapoi in cratita. Se adauga ciupercile, cepele, slaninuta prajita, copanelele de pasare. Se dau toate intr-un clocot.

Prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure

Iata o reteta minunata de prajitura Ferrero Rocher cu ciocolata si alune de padure. Bucura-te de gustul bogat al ciocolatei...

Salata de oua cu ton - reteta simpla si delicioasa

Doriti o salata rapida si hranitoare? Incercati aceasta reteta delicioasa de salata de oua cu ton. Combinatia savuroasa de...

Budinca de cozonac

Intr-un vas se pune laptele la incalzit, impreuna cu zaharul vanilat si pastaia de vanilie.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise