Pui indian Tandoori

Timp pregatire
80 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Avem nevoie de:
  • -1 pui mare
  • -2 catei de usturoi
  • -1 lingura de ghimbir prospat ras pe razatoarea mica
  • -1 ceapa mica
  • -1 lingurita de mustar Dijon
  • -1/2 de lingurita seminte de cardamom
  • -1/2 lingurita coriandru macinat
  • -1/2 lingurita piper prospat macinat
  • -3 linguri de suc de lamaie
  • -1 cana si jumatate de iaurt
  • -1 lingurita de sare

Mod de preparare

Usturoiul ,ceapa,ghimbirul, mustarul si condimentele se maruntesc in mixer, apoi se adaga la iaurt si se amesteca bine.

Se taie puiul in sferturi si se pune in iaurtul condimentat.

Se lasa in frigider 12 ore pentru a se patrunde bine de arome.

Intr-o tava de cuptor mai adanca se pune puiul cu tot cu iaurtul si se pune la cuptorul preincalzit la 190 de grade timp de 45 de minute sau pana s-a rumenit.

Se serveste cu garnitura de orez cu lamaie si paine indiana Poori.

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise