Pui la cuptor

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • - 1 pui,
  • - 200 g slanina afumata,
  • - 1 lingura unt,
  • - 1 cana supa,
  • - ½ lamaie,
  • - sare, piper boabe,
  • - un pahar vin alb,
  • - 1 kg cartofi,
  • - 1 ou,
  • - 1 ceasca lapte,
  • - faina,
  • - 1 ceasca ulei

Mod de preparare

Puiul spalat se unge cu ulei cald pe dinauntru si pe dinafara. Se acopera cu fasii subtiri de slanina afumata si cu felii de lamaie taiate subtiri. Astfel pregatit, puiul se pune in tava de friptura cu o cana de supa si cateva boabe de piper. Se frige la foc potrivit 30 min., dupa care se intoarce puiul, se unge cu sosul din tava, se adauga un paharel de vin alb, si se continua operatia. Cand este gata, feliile de slanina si de lamaie se arunca, iar puiul se asaza pe un platou. Se taie bucati si se serveste cu cartofi noi, in aluat. Se face un aluat de clatite din ou, faina si putin lapte, fe trec feliile de cartofi prin aluatul sarat dupa gust si se prajesc in ulei fierbinte. Cartofii se asaza langa pui si se servesc cu o salata de sezon.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise