Pui pe cutie de bere

Timp pregatire
40 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Un pui intreg
  • o cutie de bere plina pe jumatate
  • cite o lingurita de busuioc, boia, scortisoara
  • zeama de la o portocala sau mandarina
  • zeama de la o lime
  • 2 catei de usturoi pisati
  • sare, piper alb
  • putin ulei

Mod de preparare

Intr-un vas se amesteca mirodeniile, usturoiul, zeama de lamiie si portocala (sau mandarina), sarea, piperul si uleiul.

Cu pasta obtinuta se unge puiul pe din afara si inauntru.

Intr-o tava se pune cutia de bere pe jumatate plina si pe aceasta se pune puiul.

Se da la cuptor pina se rumeneste bine.

Se serveste cu salata, cartofi prajiti si salata de varza.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise