Pui Tandoori (ca la mama lui acasa, in India de Nord)

Timp pregatire
770 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • (Acest preparat specific bucatariei Indiei de Nord se prepara in cuptoare speciale Tandoori - de unde si denumirea, incinte care ating temperatura de 300 grade. Cuptoarele noastre clasice nu pot fi incalzite la acest grad, dar, merita sa incercati)
  • 1 pui intreg (mai marisor - 1,5 kg), 2 lingurite garam masala (gasesti reteta pe acest site), zeama proaspata de lamaie, putin otet de vin alb, 300 g iaurt gras, sare, ardei iute rosu maruntit, ulei de floarea soarelui

Mod de preparare

Taiem puiul in 4-6 portii, crestam si stropim cu zeama de lamaie si otet. Lasam sa se intrepatrunda la rece, pentru cel putin 30 de minute. Intre timp, din iaurt, ulei, garam masala, ardeiul iute si sare preparam un sos consistent. Asezam bucatile de pui intr-un vas inalt, turnam sosul de iaurt peste, amestecam bine si lasam acoperit sa se marineze 12-24 ore la frigider.

Preparare:

Incingem cuptorul la foc puternic. Luam o tava, o acoperim cu folie de aluminiu, o stropim din belsug cu ulei si asezam bucatile de carne, peste care turnam marinada de iaurt. Lasam la cuptor pentru circa 30 de minute, intorcand din cand in cand puiul. Stingem focul si mai lasam 5 minute sa devina crocanta carnea. Servim cu pilaf de orez sau paine Naan.

Sfat: daca nu ai garam masala pregatita, o poti inlocui cu 1 lingurita curry, 1 lingurita chimion macinat, putin praf de scortisoara si cuisoare, boia iute si ceva mustar picant.

Sugestie: carnea de pui poate fi inlocuita si cu file de peste alb (crap, somn, ton), dar in nici un caz cu carne de miel, vita sau manzat!

Recomandare: daca nu ai timp sa pregatesti paine Naan, poti apela si la lipii cumparate din magazinele de specialitate, dar, inainte de servire, incalzeste-le cateva minute in cuptorul incins.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise