Pui Turcesc Cu Cartofi cu rozmarin

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Pui Turcesc
  • -600 gr Piept pui dezosat
  • -2 cepe medii
  • -2 ardei capia
  • -sare,piper,
  • -10 gr curry
  • -4 catei usturoi
  • -30 gr patrunjel
  • -1 ardei iute
  • Cartofi cu Rozmarin
  • -500 gr cartofi fierti in coaja
  • -30 gr unt
  • -30 gr rozmarin

Mod de preparare

Se caleste ceapa taiata pestisori alaturi de ardeiul kapia ,cand ceapa incepe sa se inmoaie se adauga pieptul de pui taiat joulien si se caleste bine la final ,adaugi usturoiul zdrobit(il poti zdrobi cu ajutorul lamei cutitului) ardeiul iute tocat marunt se adauga in functie de taria lui cam 10 gr,sare si piper dupa gust ,curry si patrunjelul se amesteca bine.

Lasat la inabusit 3-5minute si este gata.

Pentru garnitura cartofi trebuie sa fie fierti "aldente" curatati si taiati cubulete .Topeste untul in tigaie adaugi cartofi si rozmarinul si in calesti pana cand devin aurii aproximativ 10 minute ,ii sarezi dupa gust

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise