Pui umplut a la Kiev

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • un pui de 1kg.
  • curatat si spalat
  • sare
  • piper negru
  • 2 felii de paine
  • 1pahar de vin alb
  • 2linguri de nuca macinata
  • 2oua
  • 50gr. unt(2linguri)
  • 2catei de usturoi
  • 1/2 manunchi de patrunjel verde proaspat
  • nucsoara;

Mod de preparare

Se ridica cu degetele pielea puiului pentru a putea fi umplut. Se sareaza si se pipereaza puiul si in interior si in exterior, il lasam deoparte si pregatim umplutura. Feliile de paine le punem la inmuiat in vinul alb, apoi scurgem si amestecam painea cu nuca, ouale, 1/2 din cantitatea de unt, cu usturoiul zdrobit, patrunjelul tocat, piper si nucsoara dupa gust. Saram , daca mai este necesar. Cu aceasta compozitie umplem puiul sub piele. Legam picioarele puiului . Restul de unt il punem intr-o tigaie, lasam sa se infierbinte si punem puiul si il rumenim pe toate partile. Apoi , punem puiul intr-un vas, il stropim cu vinul ramas de la stoarcerea painii si il punem in cuptorul preincalzit timp de o ora.Intre timp, stropim puiul cu jiul din tava, pina puiul se patrunde bine si se rumeneste. Se scoate puiul din tava, se dezleaga picioarele puiului si se taie in 4 bucati , cu foarfeca speciala de taiat carnea.Se serveste cu cartofi piure si salata de sezon(verde, de ardei copti, de varza, de rosii etc.)

Obs: umplutura se poate imbogati si cu ficatel; in loc de nuca , se pot folosi migdale;

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise