Pulpa de curcan la cuptor cu rozmarin si dulceata de ceapa

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • PENTRU PULPA CURCAN:
  • O pulpa de curcan( aprox1,5 kg)
  • o capatana usturoi
  • 100 ml ulei de masline
  • 1 kg cartofi
  • doi morcovi
  • sare, piper,rozmarin
  • PENTRU DULCEATA(GEM) DE CEAPA:
  • Trei cepe rosii, mari
  • un pahar cu vin rosu(250ml)
  • ulei masline(150ml)
  • 100 gr zahar
  • sare, piper

Mod de preparare

Pulpa de curcan este pregatita in prealabil cu cateva ore inainte. Eu am pus-o de cu seara. Se toaca marunt usturoiul, se adauga sare, piper, putin vin alb, ulei de masline si se unge pulpa de curcan cu acest amestec. Se lasa sa-si traga aromele.

Se curata cartofii, se taie cuburi mari sau in doua, se taie morcovii rondele mai grosier. Pulpa de curcan se prajeste pret de cate trei minute pe o parte si pe cealalta intr-o tigaie in putin ulei de masline pana prinde o crusta aurie.

Se aseaza in tava unsa cu putin unt sau ulei, se adauga cartofii de jur imprejur, cateva fire de rozmarin, se rastoarna si restul de condiment si zeama ramasa de la marinare. Se acopere tava cu o folie de aluminiu si se da la cuptorul incins timp de 40-45 minute. Dupa 45 minute se ia folia de aluminiu si se mai lasa la cuptor inca 15-20 minute, pana se rumeneste carnea frumos. Se mai stropeste carnea din cand in cand cu zeama din tava...

PENTRU DULCEATA DE CEAPA:

Ceapa se taie pestisori, se inabusa in putin ulei de masline si apa pana devine translucida. Se adauga zaharul, se amesteca usor pana se observa o pasta de caramel. Se adauga vinul rosu, sare, piper si se lasa sa scada la foc mic, amestecand usor in tigaie.( Eu am stropit si putina zeama de la o jumatate de portocala). Cand are cosistenta unui gem se ia de pe foc si se serveste ca si garnitura sau plus de acritura la fripturila cuptor, gratare sau alte mancaruri.

Pentru un plus de gust si savoare, se poate stropi carnea cu zeama unei portocale...

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise