,,Pulpa de miel la cuptor umpluta cu legume mexicane''

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • -o pulpa de miel 2 kg
  • -500 mil de vin rosu
  • -20 g menta
  • -100g usturoi
  • -20 g baze pentru mincaruri (knorr)
  • -100g susan
  • -100g miere
  • -150g ulei
  • pentru bait
  • -2 pahare de vin alb/3 foi de dafin /boabe de mustar /boabe de piper/un catel usturoi.
  • Pentru umplutura:
  • -o punga de legume mexicane la 300g
  • -cascamal ras 300g
  • -piper.002g

Mod de preparare

E bine de stiut ca o friptura de miel frageda este buna atunci cind este tinuta 3 -4 ore la un bait si va recomand sa tineti carnea in acest sos realizat din : 2 pahare de vin /piper boabe ,boabe de mustar ,foi de dafin /crengute de cimbru.

Se dezoseaza carnea de pe linga os astfel ca pulpa sa fie ca o foaie in momentul indepartari osului , si se tine in sosul obtinut (sus scris) circa 3-4 ore.Dupa acest timp carnea scoate din sos se condimenteaza pe ambele parti : cu baze pentru mincaruri, menta usturoul pisat .

Se intinde pe masa de lucru se unge cu ulei se adauga peste aceasta legumele mexicane cascavalul ras , piper dupa gustmararul verde,se ruleaza se unge cu miere toata suprafata pulpei se presara susanul .

Se infasoara intr-intr-o folie de aluminie se leaga cu o ata mai groasa de la un capat pornind si terminind la celalalt se pune intr-o tava adinca si se toarne sosul folosit la fragezimea carni se da la cutorul bine incins circa 1ora completindu-se cu vin indoit si menta pisata cu apa.

Dupa acest timp pulpa se scoate se lasa 10 minute sa se raceasca se indeparteaza ata cu care a fost legata folia se indeparteaza acestea ,si se serveste ca fel de baza.POFTA BUNA!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise