Pulpe de iepure în sos de roşii şi măsline

Timp pregatire
85 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 2 pulpe anterioare de iepure, cca 250 gr bucată
  • 2 căţei de usturoi
  • 3-4 crenguţe de rozmarin
  • O ceaşcă de măsline negre
  • 1 frunza dafin
  • 400 ml passata de roşii
  • 1 păhărel de vin alb
  • 2 linguri ulei de măsline
  • Sare, piper

Mod de preparare

1. Pulpele se curăţa de pielite, se şterg cu un prosop şi se presară cu sare şi piper. Folosiţi o tigaie sau o cratiţă care rezistă şi în cuptor pentru a încinge uleiul de măsline.

2. Căliţi un căţel de usturoi în ulei până îşi eliberează aroma, fără să îl ardeţi, apoi îndepărtaţi-l şi adăugaţi crenguţele de rozmarin, dafinul şi iepurele.

3. Rumeniţi puţin carnea pe ambele părţi, adăugaţi vinul şi lăsaţi alcoolul să se evapore. Adăugaţi şi măslinele şi după 1-2 minute turnaţi passata de roşii. Potriviţi iar de sare şi piper, adăugaţi şi căţelul de usturoi rămas tăiat în felii. Când începe să bolborosească, se dă la cuptor pt 60 de minute, la 150 de grade. Sosul trebuie să scadă bine, să devină gros.

4. Se verifică cu o scobitoare că iepurele este bine pătruns şi carnea iese uşor de pe os.

** Înainte de servire se înlocuieşte rozmarinul din cratiţă cu rozmarin proaspăt. Se potriveşte bine cu mămăliguţa dar şi cu paste sau cartofi natur.

Cornete sau rulouri din foietaj cu crema de vanilie - reteta usoara, rapida si delicioasa

Cornete sau rulouri crocante din foietaj umplute cu o crema fina de vanilie si frisca. O reteta usoara, rapida si...

Reteta simpla de turta dulce. Usor de facut, gustoasa si aromata

Incearca o reteta simpla de turta dulce! Usor de facut impreuna cu copiii sau nepotii, aromata si delicioasa. Perfecta pentru...

Carnati de casa. Reteta traditionala de carnati din carne de porc si vita

Descopera reteta traditionala de carnati de casa din carne de porc si vita, cu boia, usturoi si condimente . Simpli,...

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise