Pulpe de rata cu ciuperci brune si vin Marsala

Se tapeteaza cu un servet de bucatarie absorbant pulpele de rata ca sa se elimine excesul de apa.

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 7 ciocanele de pui
  • 600 gr ciuperci Champignon brune
  • 4 catei usturoi
  • 1 lingura unt
  • 3 linguri ulei de masline
  • 250 ml vin Marsala
  • 1.5 lingurita sare
  • 0.5 lingurita piper
  • Varf de cutit piper Cayenne
  • 0.5 lingurita boia dulce
  • 3 crengute de patrunjel proaspat
  • 3 crengute cimbru

Mod de preparare

Se tapeteaza cu un servet de bucatarie absorbant pulpele de rata ca sa se elimine excesul de apa, deoarece astfel se vor rumeni mai frumos.

Intr-o cratita pentru sotat se pune la incins uleiul de masline.

Se condimenteaza cu sare si piper proaspat macinat si se frig ca sa prinda crusta aurie.

Se curata si se taie ciupercile si usturoiul.

Dupa ce s-au rumenit pulpele de rata se adauga ciupercile, alaturi de usturoiul fin tocat, sare , piper proaspat macinat, boiaua dulce afumata, piperul Cayenne si cateva crengute de cimbru si se amesteca bine.

Se adauga vinul Marsala si se lasa la gatit pana se evapora alcoolul.

Se pune apoi capacul si se mai gateste la foc mic circa 35 de minute.

La final, inainte de servire, se presara patrunjel verde tocat marunt.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise