Quinoa cu cireşe confiate şi fistic

Ingrediente

  • 200 g quinoa crudă
  • 60 ml ulei de măsline
  • o ceapă mică, tocată fin
  • 400 ml apă
  • 80 ml vin alb
  • un praf de sare
  • un praf de piper
  • sucul de la jumătate de lămâie
  • 80 g cireşe confiate, tocate mărunt
  • 80 g fistic
  • câteva frunte de mentă proaspătă, tocată mărunt
  • câteva frunze de pătrunjel proaspăt, tocat mărunt

Mod de preparare

Se spală şi se scurg boabele de quinoa. Se încălzeşte o lingură de ulei de măsline într-o tigaie la foc mediu. Se adaugă ceapa tocată şi se căleşte 2 minute. Se adaugă apa, vinul şi sarea în tigaie. Când amestecul începe să fiarbă, se adaugă quinoa. Tigaia se acoperă, focul se micşorează şi se găteşte timp de 15 minute, până când quiona absoarbe apa. Se lasă să se răcească.

Într-un vas pentru salată se amestecă bine o lingură de ulei de măsline, sucul de lămâie şi piperul. Se adaugă quinoa, cireşele şi restul ingredientelor şi se amestecă.

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise