Raţă sălbatică cu gutui

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • Pentru 10 porţii: 2 kg carne de raţă
  • 2 kg gutui
  • 200 g zahar
  • 200 g unt
  • 100 g faina
  • 100 g pasta de tomate
  • 100 g hamsie
  • 200 ml ulei.

Mod de preparare

Prima parte este pregatirea, marinarea si înabusirea ratei. Dupa inabusire, carnea se scoate si se tine in alt vas, iar in grasimea ramasa se pune zaharul si caramelizeaza putin, dupa care se adauga faina desfacuta in apa rece, pasta de tomate diluata cu putina apa, amestecind compozitia pina da in fiert. Cind a dat in fiert se toarna peste carnea inabusita, cu adaos de apa calda pina la nivelul carnii si se lasa sa fiarba pina cind carnea este bine patrunsa. Intre timp se spala gutuile si se taie felii sau cuburi, care se asaza intr-o tava emailata, unsa cu unt, sub forma de strat. Cu restul de unt topit se stropesc gutuile pe deasupra sj se introduc in cuptorul incins pentru a se rumeni putin (5 - 6 minute). Cind sint rumenite se pun in vasul cu carne. Se potriveste de sare si de acru cu zeama de lamiie si se mai lasa sa fiarba pina cind a scazut lichidul si carnea este bine patrunsa, iar sosul s-a format mai legat, cu gust si aroma placuta. Rata se mai poate pregati asemanator cu struguri, cu portocale etc.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise