rasol cu afumatura

Timp pregatire
90 minute
Complexitate
ridicata

Ingrediente

  • 300-400 g carne rasol
  • 100 g costota sau slanina afumata
  • 100 ml suc de rosii
  • 200 ml vin
  • foaie dafin
  • o lingurita ceapa rasa
  • o lingurita cu virf faina
  • o lingurita mustar.

Mod de preparare

Slanina sau costita taiata in cubulete mici se prajeste intr- cratita, la foc mic, pina cind devin jumarile aurii. Se ia cratita de pe foc, se adauga ceapa si faina, cu care se amesteca bine, apoi se stinge cu sucul de rosii si vinul acrisor si apa ca sa rezulte circa 500 ml sos, lasind sa fiarba citeva clocote, ca sa se lege cu faina. Se mai dilueaza daca mai este nevoie, ca sa fie ca o smintina subtire, potrivindu-I-se gustul cu sare si acreala. Pentru aroma se pune foaia de dafin si mustarul, adaugindu-se si bucatile de carne fiarta. Se serveste cu garnitura de macaroane, sau orez, sau cu piure de cartofi.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise