Ratatouille

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • un ardei capia
  • 2 dovlecei, curatati de coaja
  • o vânata mica, curatata de coaja
  • o ceapa
  • 2 rosii bine coapte
  • 50 gr ciuperci albe de cultura (champignon),
  • taiate in sferturi
  • 200 ml suc de rosii
  • o lingura busuioc verde, tocat
  • sare, piper negru macinat

Mod de preparare

Se curata ardeiul sise toaca in cuburi mici, la fel si vânata. Se taie si dovleceii in felii mai groase si ceapa in rondele fine.

Se curata rosiile de pielita si taiati-le in sferturi.

Se pun toate legumele intr-o cratita, impreuna cu sucul de rosii, sare si piper dupa gust.

Când mâncarea incepe sa fiarba, se acopera vasul si se lasa pe foc inca 15 minute (sau cât este necesar ca sa se inmoaie legumele).

se scot legumele din cratita si aranjati-le pe un platou.

se pune din nou cratita pe foc si dati sosul intr-un clocot scurt, ca sa se ingroase putin. Se adauga sare si piper, daca este nevoie.

Se strecoara sosul si se toarna peste legumele din platou. Mâncarea poate fi servita atât rece, cât si calda.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise