Reteta de pasca fara aluat fina si cremoasa. Usor de preparat, aromata si foarte gustoasa

Prepara o pasca fara aluat fina si cremoasa, ideala pentru masa de Paste si nu numai! Reteta simpla, usor de facut, cu branza cremoasa, aroma delicata de vanilie si lamaie. Un desert delicios si irezistibil!

Portii
12
Timp pregatire
15 minute
Timp coacere
40 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 500 g branza dulce de vaci bine scursa
  • 200 g smantana (cu min. 20% grasime)
  • 4 oua mari
  • 150 g zahar
  • 50 g unt topit
  • 40 g faina (sau amidon de porumb pentru o textura mai fina)
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • coaja rasa de la 1 lamaie
  • Un praf de sare
  • 50 g stafide (optional, hidratate in rom sau apa calduta)

Mod de preparare

Preincalzeste cuptorul la 160°C si tapeteaza o tava rotunda (diametru 20-22 cm) cu hartie de copt.

Mixeaza ouale cu zaharul si sarea pana devin spumoase.

Adauga branza de vaci, smantana, untul topit, vanilia si coaja de lamaie. Amesteca bine cu un blender vertical pentru o compozitie fina.

Incorporeaza faina (sau amidonul) cernut, amestecand usor cu o spatula. Daca folosesti stafide, acum e momentul sa le adaugi.

Toarna compozitia in tava si niveleaza suprafata.

Coace la 160°C timp de 40-45 de minute, pana cand este usor ferma la atingere.

Las-o sa se raceasca in cuptorul intredeschis, apoi da-o la frigider pentru cel putin 2-3 ore inainte de servire.

Incearca si reteta de pasca traditionala cu branza dulce, pasca poloneza cu ciocolata sau pasca fara aluat cu stafide. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise