Invata cum sa faci clatite fine si gustoase, cu lapte si unt. Reteta simpla, rapida si pe placul tuturor.
Clatitele sunt extrem de versatile. Poti face o varianta clasica, dulce, cu gem sau ciocolata, dar si una sarata, umpluta cu sunca si cascaval.
Daca iti plac deserturile clasice, incearca si alte retete de pe blog:
Gogosi pufoase si aurii
Papanasi pufosi - reteta traditionala cu smantana si dulceata
Chec pufos cu cacao
Sparge ouale intr-un bol incapator, adauga laptele si vanilia, apoi amesteca bine cu telul sau cu mixerul.
Adauga treptat faina cernuta, amestecand continuu pentru a evita cocoloasele.
Incorporeaza untul topit si un praf de sare. Amesteca pana obtii o compozitie neteda si fluida.
Lasa aluatul sa se odihneasca la frigider 20–30 de minute. Astfel clatitele vor fi mai elastice si mai usor de intors.
Incalzeste o tigaie antiaderenta si unge-o foarte usor cu unt sau ulei. Toarna un polonic mic de aluat, intinde-l uniform si coace 1–2 minute pe fiecare parte.
Asaza clatitele una peste alta, ca sa se mentina moi. Umple-le dupa preferinte: gem, ciocolata, miere, fructe sau branza dulce.
Sfaturi utile pentru clatite perfecte
Daca aluatul este prea gros, mai adauga putin lapte.
Daca este prea subtire, presara o lingura de faina.
Prima clatita iese adesea mai groasa – e normal, deoarece tigaia absoarbe caldura.
Pentru un gust mai intens, poti adauga si coaja rasa de lamaie sau portocala.
Aceasta reteta de clatite este simpla, rapida si reuseste de fiecare data. Din ingredientele de mai sus vei obtine aproximativ 12–14 clatite subtiri si fragede, perfecte pentru intreaga familie. Pofta buna!
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolataBun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise