Incearca reteta noastra de gogosi pufoase, moi si bine crescute, cu un aluat aerat si usor ca fulgul. Urmeaza aceasta reteta simpla pentru a obtine gogosi delicioase, rumenite si aromate.
Activarea drojdiei
Intr-un bol mic, dizolva drojdia in 50 ml lapte caldut si adauga 1 lingurita de zahar.
Lasa sa stea 10 minute, pana se formeaza o spuma deasupra.
Pregatirea aluatului
Intr-un bol mare, cerne faina si amestec-o cu sarea.
Adauga zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie si galbenusurile.
Toarna drojdia activata si restul de lapte caldut.
Incepe sa framanti, apoi adauga untul topit treptat.
Framanta 10-15 minute, pana obtii un aluat elastic si nelipicios.
Dospirea aluatului
Acopera bolul cu un prosop si lasa-l la dospit 1 - 1,5 ore, pana isi dubleaza volumul.
Formarea gogosilor
Intinde aluatul pe o suprafata pudrata cu faina, la 1 - 1,5 cm grosime.
Decupeaza gogosi cu un pahar sau o forma rotunda.
Asaza-le pe hartie de copt si mai lasa-le la dospit 30 de minute.
Prajirea gogosilor
Incinge bine uleiul (test: pune o bucatica de aluat; daca sfaraie, e gata).
Prajeste gogosile la focmic- mediu, aproximativ 1 minut pe fiecare parte, pana devin aurii.
Scoate-le pe servetele absorbante.
Servirea
Pudreaza-le cu zahar, umple-le cu crema sau gem si bucura-te de cele mai pufoase gogosi!
Trucuri pentru gogosi perfecte:
Foloseste lapte caldut, nu fierbinte – ajuta drojdia sa creasca bine.
Framanta bine aluatul pentru a obtine gogosi moi si elastice.
Nu supraincalzi uleiul – daca e prea fierbinte, gogosile se vor arde la exterior si vor ramane crude in interior.
Nu fmai framanta aluatul dupa dospire, ca sa ramana aerat si pufos.
Incearca si reteta de gogosi rasucite, gogosi rapide cu iaurt sau gogosi pufoase cu mere. Pofta buna!

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...
Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt
Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.
Rulada din piept de porc
Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.
Sarmale in foi de varza cu afumatura
Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...
Desert pasca cu branza si ciocolata
Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele
Nectar de caise
Comentarii