Rosii umplute cu carne

Timp pregatire
70 minute

Ingrediente

  • - 6-7 rosii proaspete, medii
  • - 300 gr carne tocata ( eu am folosit pulpa de pui)
  • - 1 morcov mic
  • - 1 ceapa mica
  • - patrunjel verde
  • - 2-3 lg orez alb
  • - sare de mare
  • - piper alb
  • - 1 cana apa
  • - 1 lgta bulion
  • - 1 lg ulei de masline

Mod de preparare

Spalam rosiile, curatam ceapa si morcovul, le spalam. Taiem capacelul de la rosii si le scobim miezul cu o lingurita. Le dam deoparte. Tocam carnea. Tocam ceapa marunt, morcovul il dam pe razatoarea mica. Spalam si tocam patrunjelul.

Intr-un vas, amestecam carnea, ceapa, morcovul, orezul, patrunjelul, sarea. Cu aceasta compozitie, umplem rosiile. Miezul de la rosii il tocam cubulete. Amestecam o lingurita de bulion intr-o cana cu apa.

Conectam aparatul la curent. Deschidem capacul si punem rosiile tocate. Asezam apoi rosiile umplute, turnam bulionul diluat in apa, o lingura ulei de masline, sare si un praf de piper alb. Presaram un pic de patrunjel tocat.

Selectam din meniu functia STEW, timpul de gatire 1 ora si apasam tasta START. Inchidem capacul si lasam aparatul sa isi faca treaba. Noi ne putem ocupa de ale noastre linistiti.

Dupa o ora, aparatul ne va anunta printr-un semnal sonor ca mancarea este gata si va trece automat pe functia WARM, astfel mancarea pastrandu-se calda. Servim o portie de rosii umplute, un pic de smantana proaspata si patrunjel verde.

O bunatate careia nu i-am acordat decat maxim 10 minute pentru umplerea rosiilor!

Reteta pregatita de Laura, @lauranechita.blogspot.ro cu Philips Multicooker!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise