Rulada de porc in crusta de rozmarin si pesmet

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • -800.carne de porc (cotlet, fara os)
  • -6 felii de sunca afumata
  • -4 oua
  • -1/5dl. frisca de gatit
  • -1 manunchi de patrunjel
  • -1/5 dl.ulei
  • -1 manunchi de rozmarin
  • -120g.pesmet
  • -sare
  • -piper

Mod de preparare

1.Cotletul se taie in asa fel incat sa obtinem un dreptunghi, pe care il batem putin cu batatorul de carne.Se sareaza si pipereaza.

2.Ouale se bat bine ,se adauga frisca de gatit, sarea,piperul, patrunjelul se taie marunt si se fierb in bain-marie pana se obtine o crema groasa.

3.Pe rulada pregatita ,la un capat punem crema de oua si rulam.Se prinde rulada cu ata ,se sareaza si pipereaza in exterior si, in putin ulei, se frige pe toate partile.

4.Se pune rulada intr-o tava ,se stropeste cu restul de ulei si se frige 15 minute , la cuptor, la 180*C.

5.Se amesteca rozmarinul tocat marunt cu pesmetul .Se scoate tava cu rulada din cuptor si se tavaleste rulada prin amestecul de pesmet si rozmarin Se da din nou la cuptor pana se rumeneste bine.Se scoate din cuptor, se acopera cu folie de aluminiu si se lasa sa se odihneasca 10 minute.

6.Se taie rulada felii.Se aseaza pe un platou si se serveste cu garnitura de legume si porumb sotate si un vin rosu sec.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise