RULADA DE PUI CU PRUNE

Timp pregatire
100 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 4 piepti de pui dezosati
  • 200 g prune uscate
  • 2 cepe
  • 1 catel de usturoi
  • 4 linguri cu pesmet
  • 1 ou
  • 3 linguri cu ulei
  • 125 ml vin alb sec
  • 150 g smantana
  • sare piper

Mod de preparare

Pune prunele la inmuiat 4 ore, in apa calda.

Bate carnea cu ciocanelul de snitele, nu foarte subtiri, presara sare si piper.

Toaca prunele si amesteca-le cu ceapa si usturoiul maruntite, cu pesmetul si oul.

Pune umplutura in carne, ruleaza si leaga cu ata.

Da-le la cuptor, intr-o tava unsa cu ulei.

Dupa 10 min, pune apa si lasa-le la fiert pana scade de tot, iar carnea se rumeneste.

Separat, fa un sos din vin, smantana si sosul lasat de carne. Fierbe-l pana devine cremos.

Taie felii, toarna sosul si serveste cu cartofi cu rozmarin.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise