Rulada surpriza cu carne si legume

Timp pregatire
130 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • 1 kg carne tocata (indiferent de care),
  • 2 cartofi dati pe razatoarea mare,
  • usturoi,
  • ceapa alba tocata,
  • pasta de tomate,
  • 3-4 oua crude,
  • pesmet,
  • sare, piper,
  • mustar,
  • busuioc,
  • boia iute,
  • 2 morcovi fierti,
  • 100 g masline negre,
  • 4 oua fierte,
  • 1-2 gogosari murati,
  • folie de aluminiu

Mod de preparare

Din carne, cartofii scursi de zeama, usturoiul pisat, ceapa tocata, pasta de tomate, ouale crude, 3-4 linguri pesmet, sare, piper, busuioc, mustar si boia facem o masa omogena, pe care o lasam la rece cam 1 ora. Dam pe razatoarea mare ouale fierte, taiem fasii subtiri morcovii fierti si gogosarii murati. Scoatem samburii maslinelor si lasam sa se scurga. In functie de tava in care vom coace rulada, luam folia de aluminiu, o stropim cu ulei, acoperim cu pesmet si intindem un strat uniform din amestecul de carne, peste care presaram un strat de ou razalit. In functie de dorinta si creativitatea noastra, asezam la margine fasiile de morcovi si/sau gogosari, respectiv si/sau masline. Rulam incet acest amestec, inchidem la capat cu folia de aluminiu, si introducem in cuptorul preincalzit, pentru circa 1 ora, la foc mediu.

Verificam cu scobitoarea si, daca s-a patruns rulada,

desfacem folia de aluminiu si reintroducem in cuptor, pentru a prinde o crusta crocanta. Dupa aproximativ 10 minute scoatem din cuptor si lasam sa se raceasca.

Sfat: poti inlocui umplutura de morcovi, gogosari si

masline cu ceea ce ai la dispozitie, sau iti dai frau

fanteziei si apelezi la buchetele de broccoli fierte,

champignoane, cabanos sau carnaciori, spanac, castraveciori murati, boabe de porumb, oua de prepelita fierte sau...

Recomandare: vegetarienii pot, si in acest caz, sa foloseasca granule de soia prealabil pregatite.

Sugestie: nu portionati rulada decat dupa racire completa,eventual dupa cateva ore la frigider, indepartand folia de aluminiu.

Sfat: rulada poate fi servita atat rece, pe un platou de aperitive, cat si ca fel principal, feliile fiind anterior incalzite la cuptor. In cel de-al doilea caz, serviti cu tsatsiki.

Se pastreaza la rece chiar o spatamana!

(este un decor cromatic-apetisant-in-sine)

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise