Rulouri aperitiv cu legume la grill si branza. Reteta delicioasa, sanatoasa si usor de preparat

Rulouri aperitiv cu legume la grill si branza – o reteta delicioasa, sanatoasa si usor de preparat. Perfecte pentru orice ocazie, aceste rulouri savuroase combina aromele legumelor la gratar cu branza cremoasa, oferind un gust echilibrat si apetisant.

Timp pregatire
45 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 vanata
  • 1 dovlecel
  • 3 ardei capia, copti, sau bucati de gogosari in otet
  • 250 g feta sau branza telemea sarata
  • sare
  • piper
  • 3 catei de usturoi
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare

Spălăm bine vânăta și dovlecelul și le tamponăm cu prosoape de hârtie absorbante.

Le feliem transversal în 6-8 felii de 4-5 mm grosime și le așezăm pe suprafețe plane, apoi presărăm sare peste ele.

Le lăsăm așa 5-6 minute, până elimină din lichid, apoi le tamponăm cu prosoape de hârtie.

Le întoarcem pe partea cealaltă și repetăm procedeul.

Ungem grillul cu foarte puțin ulei de măsline, îl punem la încins și rumenim feliile de vânătă și dovlecel pe ambele părți, doar până se pătrund ușor.

Ardeii capia îi coacem pe grătar și îi curățăm.

Dacă folosim gogoșari în oțet

Usturoiul îl curățăm, îl pisăm cu sare și piper, apoi îl amestecăm cu ulei de măsline.

Brânza o feliem mai grosier în formă dreptunghiulară.

Ungem cu uleiul aromat cu usturoi feliile de vânătă și dovlecel.

Apoi, așezăm una peste alta ,câte o felie de vânătă și una de dovlecel.

Peste acestea așezăm o felie de ardei capia copt.

Așezăm brânza la un capăt al aranjamentului și rulăm strâns.

Prindem ruloul cu o scobitoare și îl așezăm frumos pe platou.

Ca să avem joc de culori, așezăm diferit feliile de vânătă și dovlecel, să fie un rulou cu vânăta deasupra și altul cu dovlecelul deasupra.

Dacă folosim gogoșari murați, pe aceștia îi tăiem fâșii să se așeze frumos.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise