Rulouri de porc in sos de vin (Uimeste-ti oaspetii)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane
  • -1/2 kg de cotlet de porc
  • -2 carnati cabanos sau oltenesti dupa preferinta
  • -4 -5 catei de usturoi
  • -50 ml ulei
  • -100 ml vin alb
  • -piper, sare,o foaie de dafin
  • -3-4 cartofi

Mod de preparare

Cartofii se spala se taie cubulete si se pun la fiert cu un praf de sare.

Cotletul se spala si se feliaza, dupa care se sareaza si condimenteaza.Se bate usor

Carnatii se portioneaza in functie de marimea feliei de cotlet.

Felia de carne se ruleaza in jurul carnatului si se fixeaza cu scobitori.

In uleiul incins, se rumenesc rulourile, si se adauga o cana de apa , condimente, 50 ml vin. Se inabuse, avand grija sa intoarcem din cand in cand rulourile. Daca este nevoie se mai adauga cate un pic de apa. Cand este gata se mai adauga 50 ml vin si usturoiul tocat.

Cartofii se paseaza si se adauga cateva linguri de sos.

Se aseaza rulourile(nu uitati sa scoateti scobitorile) pe o farfurie alaturi de piureul de cartofi.

Se adauga si sosul .

Se poate servi impreuna cu o salata de castraveciori acri.

Pofta buna !!!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise