Rulouri de porc in sos de vin (Uimeste-ti oaspetii)

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 2 persoane
  • -1/2 kg de cotlet de porc
  • -2 carnati cabanos sau oltenesti dupa preferinta
  • -4 -5 catei de usturoi
  • -50 ml ulei
  • -100 ml vin alb
  • -piper, sare,o foaie de dafin
  • -3-4 cartofi

Mod de preparare

Cartofii se spala se taie cubulete si se pun la fiert cu un praf de sare.

Cotletul se spala si se feliaza, dupa care se sareaza si condimenteaza.Se bate usor

Carnatii se portioneaza in functie de marimea feliei de cotlet.

Felia de carne se ruleaza in jurul carnatului si se fixeaza cu scobitori.

In uleiul incins, se rumenesc rulourile, si se adauga o cana de apa , condimente, 50 ml vin. Se inabuse, avand grija sa intoarcem din cand in cand rulourile. Daca este nevoie se mai adauga cate un pic de apa. Cand este gata se mai adauga 50 ml vin si usturoiul tocat.

Cartofii se paseaza si se adauga cateva linguri de sos.

Se aseaza rulourile(nu uitati sa scoateti scobitorile) pe o farfurie alaturi de piureul de cartofi.

Se adauga si sosul .

Se poate servi impreuna cu o salata de castraveciori acri.

Pofta buna !!!

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise