Rulouri pufoase cu visine si lamaie

Timp pregatire
120 minute
Complexitate
medie

Ingrediente

  • Aluat:
  • 700 g faina,
  • un ou,
  • 100 grame unt topit,
  • 1 plic drojdie uscata,
  • 5 linguri zahar,
  • 500 ml lapte caldut,
  • esenta de vanilie,
  • un praf de sare.
  • Umplutura:
  • visine (se pot folosi si coacaze, afine, capsiuni),
  • coaja de la 2 lamai,
  • 100 g zahar,
  • 50 g unt moale.
  • Glazura:
  • 2-3 linguri crema de branza,
  • 100 g zahar pudra,
  • zeama de la jumatate de lamaie,
  • esenta de vanilie,
  • putin lapte

Mod de preparare

ALUAT: Faina o amestecati cu praful de sare si 4 linguri de zahar. Peste laptele incalzit adaugati o lingura de zahar si presarati plicul de drojdie, asteptati 5-6 minute pentru a se activa. Adaugati oul, untul topit, esenta de vanilie, peste lapte si amestecati pana obtineti un aluat, apoi framantati circa 10 minute. Mai adaugati faina daca este nevoie, apoi lasati aluatul 30 de minute sa creasca.

Dupa ce a crescut aluatul,il intindeti bine in forma de dreptunghi,il ungeti pe tot cu untul la temp.camerei ,apoi presarati peste tot zaharul,visinile,coaja de lamaie si rulati din partea mai lunga a aluatului.Taiati rulouri de dimensiunea dorita, le ungeti cu unt si le puneti in cuptorul preincalzit pana se rumenesc, cam 35-40 minute.

Glazura: Amestecati toate ingredientele pana obtineti o pasta moale care curge si o puneti peste rulourile caldute. Optional, puteti pune si gem peste rulori,eu am pus de capsiuni.Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise