Salam de biscuiţi reţetă

Salam de biscuiţi reţetă

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 900 g lapte,
  • 1 kg biscuiti,
  • un pachet de margarina,
  • 11 linguri cu varf zahar,
  • 5 linguri cu varf cacao,
  • 3 sticlute de esenta de rom,
  • 800 g rahat.

Mod de preparare

Salam de biscuiţi reţetă

In timpul fierberii laptelui se pune pachetul de margarina cu zaharul si se amesteca pana se topeste. Se da vasul deoparte de pe foc si se pune cacaoa si se amesteca pana se dizolva bine, dupa care se mai da o data in clocot. La sfarsit se adauga esenta de rom si se amesteca lichidul.

Separat, intr-un vas mai mare se rup biscuitii bucati potrivite se taie rahatul si apoi lichidul fierbinte se rastoarna peste biscuiti si rahat(se pot pune si stafide) si se ameteca bine. Aceasta compozie se separa din ochi in 3 coli de celofan si se da forma unui salam care se pune la frigider pana a doua zi.

Este un desert delicios, mai ales la cafeaua de dimineata.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise