Salată bavareză cu parizer

Timp pregatire
110 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 kg cartofi,
  • 2 castraveciori în oțet,
  • 200 g parizer,
  • 1 ceapă albă,
  • 1 măr,
  • 1/2 lămâie,
  • 2 linguri oțet de mere cu miere,
  • 1 linguriță muștar,
  • 3 linguri maioneză,
  • o lingură mărar proaspăt tocat.

Mod de preparare

Cartofii se curăță, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă rece cu un praf de sare.

Se fierb 12-15 minute de când începe apa să clocotească.

Se scot într-o strecurătoare și se lasă la răcit.

Între timp tăiem ceapa fideluță, se presară puțină sare, se freacă bine, apoi se stoarce.

Parizerul se taie feliuțe subțiri, apoi bețișoare.

Castraveciorii se taie rondele - în cazul în care sunt mai mari se taie mai întâi în două pe lungime.

Mărul se curăță de coajă și de căsuța cu sâmburi.

Se taie cubulețe și se stropește cu zeama de la jumătate de lămâie.

Într-un castron amestecăm cartofii cu ceapa, castraveciorii, parizerul și mărul.

Adăugăm oțetul de mere diluat cu 2 linguri apă, muștarul, maioneza și mărarul.

Amestecăm ușor.

Se dă la rece până la servire.

Poftă bună!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise