Salata combinata de vara

Timp pregatire
15 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • Pentru 10 portii: 500 g rosii, 4 legaturi ridichi, 4 capatini de salata verde, 300 g ardei gras, 4 legaturi ceapa verde,
  • 300 g castraveti verzi, 100 g masline, 100 g telemea,
  • 200 ml ulei, 50 ml otet sau 250 g lamîie (pentru zeama).

Mod de preparare

Rosiile se curata, se spala, se taie felii. Ridichile se spala, se curata de frunze si virfuri si se taie jumatati sau sferturi. Salata verde se curata si se taie in lungime. Ardeii grasi se curata de cotoare, se spala si se taie in lungime si apoi pe jumatate. Ceapa verde se curata, se spala si se taie in bucati de 2 - 3 cm. Castravetii verzi se curata de coaja, si se taie rondele. Maslinele se desareaza in apa rece si se adauga in castronul de pregatire, odata cu uleiul, otetul sau zeama de lamaie si sarea. Uleiul si otetul se amesteca si se bat cu telul pina se formeaza o emulsie omogena, dupa care se adauga in salata. Se serveste in salatiere sau pe farfurii si se rade brinza deasupra.

Prajitura Regina Maria – desert cu blat pufos, bezea cu nuca si crema fina de cacao cu unt

Prajitura Regina Maria – blat pufos, insiropat, bezea crocanta cu nuci si crema fina de cacao cu unt. Un desert perfect...

Rulada din piept de porc

Alegeti o bucata de carne care sa nu fie prea groasa.

Sarmale in foi de varza cu afumatura

Pentru inceput, trebuie sa pregatim carnea pentru sarmale.

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise