Salata cu dovlecei la gratar si ton

Spalam dovlecelul, indepartam capetele, apoi il taiem rondele.

Timp pregatire
30 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 1 dovlecel micut
  • 1 mana rosii cherry
  • 1 cutie ton in suc propriu
  • 1 ou
  • 1 lingura parmezan ras
  • crema de otet balsamic
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce
  • praf de usturoi
  • busuioc uscat
  • 1 lingurita mustar
  • 1 lingura ulei
  • 1 crenguta patrunjel verde

Mod de preparare

Spalam dovlecelul, indepartam capetele, apoi il taiem rondele.

Intr-un bol amestecam: sare, piper, boia dulce, praf de usturoi, busuioc, uleiul si mustarul.

Le omogenizam bine, dam drumul dovleceilor si ii amestecam.

Ii acoperim si ii dam la frigider circa o ora.

Oul il fierbem cam 3 minute si jumatate, apoi il curatam de coaja si il taiem in patru.

Rosiile cherry le spalam, tonul il scurgem de lichid.

Incingem o tigaie grill, rumenim dovleceii pe ambele parti, apoi ii scoatem pe o farfurie.

Pe un platou asezam dovleceii la gratar, apoi ton din loc in loc.

Dam drumul rosiilor, asezam bucatile de ou.

Presaram parmezanul ras si putina crema de otet balsamic.

La final dam drumul patrunjelului verde tocat marunt.

Este gata de servit. Simplu, nu?

Pofta buna!

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise