Salata cu ficat de porc cu oua de prepelita

Timp pregatire
60 minute
Complexitate
redusa

Ingrediente

  • 200 g ficat de porc
  • o jumatate ceapa
  • 2 catei de usturoi
  • o foaie de dafin, piper
  • o jumatate de ardel rosu
  • o jumatate de castravete proaspat
  • 6 oua de prepelita
  • 100 g branza topita
  • zeama de lamaie
  • 4-5 linguri maioneza
  • sare, piper
  • verdeata, masline pentru ornat

Mod de preparare

Fierbem ficatul in apa clocotita in care am adaugat ceapa,usturoiul, foaia de dafin si boabe de piper.Cand ficatul e patruns, il scoatem din apa si lasam sa se raceasca. Incorporam: ficatul taiat cuburi,legumele feliate,4 oua de prepelita fierte, taiate in 4,branza topita data pe razatoarea mare.Stropim cu zeama de lamaie si maioneza.Condimentam cu sare si piper dupa gust. Asezam pe foaie de salata verde.Ornam dupa imaginatia de moment.Eu am folosit pentru ornat: 2 oua pastrate din cele fierte,patrunjel si castravete verde, masline,fasii de ardel rosu.Salata se serveste ca atare, cu paine prajita. Se poate adauga un mezel preferat. Este o portie de mic dejun pentru 2 persoane.

Drob de miel in foietaj

Organele de miel se pun la fiert in apa rece impreuna cu cateva boabe de piper,1 foaie de dafin timp de 35- 40 minute.

Ciorba de miel acrita cu corcoduse

Se spala, se pune la fiert carnea de miel, impreuna cu 2 l apa si 2 lingurite de sare.

Pasca traditionala

Parteneri
Bucataras.RO

Desert pasca cu branza si ciocolata

Retete pentru mese in familie Pentru masa de Paste, am ales o rețetă de pască cu brânză și ciocolată. Am avut ca...

Desert pasca cu branza si ciocolata
Culinar.RO

Nectar de caise

Bun de baut,bun la cremele prajiturilor,bun de tinut o iarna intreaga!! pentru concurs toamna se numara borcanele

Nectar de caise
ReteteCulinare.RO

Tort cu ciocolata si caise

Tort cu ciocolata si caise